Ikke bærende væg af lecaplader
Her er der valgt en grov mørtel til at pudse væggen med.
Her er der valgt en finere mørtel til at pudse væggen med.
Her er der lavet struktur i den pudsede overfalde.
Du kan hurtigt få bygget en væg med de store plader og fliseklæberen kan du nemt blande i små mængder så du ikke behøver at bygge hele skillevæggen på en gang. Skal der være en åbning i væggen kan der med fordel bruges en leca overligger til dette.
Benyt de 10 cm tykke lecaplader hvis der skal være åbninger i væggen, da tykkelsen vil passe til en standard dør og da vi ikke har leca overliggere i 7 cm tykkelse.
Når der bygges en ikke-bærende mur med lecablokke eller lecaplader vil der være en naturlig isoleringsevne i væggen. Der isoleres for både varme og lyd og samtidig vil man få en forholdsvis stærk mur med lecablokkene.
Hvis der er betongulv hvor væggen skal bygges kan lecepladerne limes direkte herpå. Fliseklæberen blandes efter anvisning på pakken og så er du ellers klar til at gå i gang med gør det selv arbejdet.
Brug snore og vaterpas til at sikre dig at væggen bliver lige.
Når væggen er bygget bør overfladen pudses. Afhængigt af ønsket farve og overflade har vi to forskellige typer mørtel som kan bruges til at pudse væggen med.
- Bakkemørtel som er mørk og grov
- Strandsandsmørtel som er en lys og fin pudsemørtel
Der er mange forskellige måder at pudse væggen op på. Nogen kan lide de finde næsten helt glatte væg af strandsandsmørtlen, mens andre hellere vil have en grovere overflade og måske endda med endnu mere struktur ved ikke at pudse væggen helt plan, men i stedet lade striber være tilbage.